Журналістка Вікторія Панченко прокоментувала результати податкової амністії, яку розпочав в Україні Данило Гетманцев, назвавши її невдалим проєктом народного депутата.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Податкова амністія, провальні кадрові рішення, що не виправдало надій ліцензування гральної діяльності, катастрофа у боротьбі з тінню на ринках підакцизних товарів – це лише частина не зовсім удалих проєктів, до яких мав чи має відношення голова комітету ВР з питань фінансової та податкової політики Данило Гетманцев», - заявила Вікторія Панченко.

Вона зазначила, що за збирання податків із простих підприємців Гетманцева регулярно хвалить президент. Втім, за словами журналістки, продуктивність Гетманцева глобально не далася взнаки на нашому бюджеті, і якщо подивитися на цифри, то результат не дуже успішний.

«Гетманцев на початку своєї діяльності на посаді обіцяв наповнити бюджет мільярдами! Але щось пішло не так. Візьмемо, наприклад, нульову декларацію. Лише трохи більше 10-ти млрд грн було задекларовано українцями. Зрозуміло, що до бюджету потрапило ще менше. Хоча нам пан Гетманцев обіцяв сотні мільярдів», - розповіла Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Журналістка нагадала, що в Україні функціонує 13 антикорупційних органів. 3 млрд 700 млн грн на рік іде на ці організації. За її словами, сам Гетманцев вважає, що блокування амністії відбулося через банкірів, які не готові сприяти потенційним декларантам та уряду.

«І тут варто згадати, що практично всі банки України можуть злити дані про наші фінанси в податкову. Пам'ятаємо, що держава вже давно контролює наші витрати. Тому багато українців ховають свої накопичення під матрацом, а бізнес, розуміючи, що не так все гладко в королівстві, змушений тікати в тінь», - каже Вікторія Панченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше народний депутат Данило Гетманцев назвав податкову службу корупційним механізмом, що системно працює.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політичного експерта Георгія Біркадзе, дуже важливо, щоб у корупційних схемах не брав участі президент країни.