Журналістка Вікторія Панченко назвала ключові проблеми в економіці України, що стосуються передусім бідності та відсутності бажання у влади розробляти нову стратегію розвитку держави.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Як зазначає Вікторія Панченко, зараз громадськості варто турбуватися про заморожування тарифів, про ріст пенсій та зарплат без обґрунтованих причин, а також про інші економічні «плюшки», які влада може роздати з метою відновити свою політичну популярність. Вона підкреслює, що ці речі сигналізують про проблеми у близькому майбутньому, тому що зростання, наприклад, соціальної допомоги неминуче означає урізання чогось іншого.

Також журналістка радить не вірити заявам можновладців на телеекранах про те, що тарифи залишаться такими ж. За її словами, варто готуватися до росту тарифів у період з травня до жовтня.

Принагідно Вікторія Панченко нагадує, що українська влада зобов’язалася перед МВФ не встановлювати жодних обмежень на тепло та газ, а відтак тепер вона буде це виконувати. «Тарифи на газ, тепло та гарячу воду через це можуть підвищитися на 50-70%. Причому дорожчатимуть послуги ЖКГ не лише цього року, а й у найближчі три роки», - каже вона.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

До того ж, зазначає журналістка, низький рівень економіки призводить до того, що українці не хочуть народжувати дітей, адже не мають впевненості у тому, що забезпечать сім’ю. «Найбільше лякає бідність», - підкреслює вона.

Водночас Вікторія Панченко зауважує, що чиновники поводяться так, ніби жодної альтернативи такому рівню економіки немає. «На їхню думку, якщо українці спробують створити щось інше, воно відразу розвалиться і розвитку з реформами не буде. А може, не розвалиться? Адже альтернатива є, і розвиток буде, треба лише поміняти стратегію», - пояснює вона.

З іншого боку, міркує журналістка, цей альтернативний шлях економічного розвитку просто не входить в інтереси влади. Як вона пояснює, ті, хто мають політичну чи економічну владу, орієнтовані на бідність, а тим часом доходи бізнесу в Україні розвиваються набагато повільніше, аніж еволюція запитів можновладців. «Цікаво, чи усвідомив наш уряд, що далі так жити не можна?!», - обурюється Вікторія Панченко.

На її думку, в Україні знову відбудуться кадрові ротації і навіть резонансні звільнення, але навряд через це щось справді зміниться.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, чого очікувати українцям в економіці та сфері соціального забезпечення у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко прокоментувала результати податкової амністії.