Експерт з питань безпеки та оборони Ігор Козій розглянув питання про те, яку мету має Володимир Путін у своїй зовнішній політиці, і якою мірою вже досяг її.

Свою думку він висловив у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

«Я думаю, зараз мета Путіна – посадити колективний Захід за стіл переговорів з собою. Задля цього була організована мігрантська криза, причому роль Лукашенка в ній я не назвав би ключовою – головною фігурою був сам Путін, і весь план розроблявся в Москві. Путін прагнув внести хаос у спільну європейську безпеку, а Білорусь була лише засобом. І саме Москва після цього виступила з ультиматумом до Заходу. Особисто я у всьому цьому не бачу нічого принципово нового – це все те ж прагнення показати Заходу «кузькину матір», змінилися лише деякі деталі», - каже Ігор Козій.

При цьому, хоча західні держави й пішли на переговори з Кремлем, експерт не вважає, що дії російського диктатора досягли своєї мети.

«НАТО та інші західні інституції продовжили діалог з Росією, щоб урезонити її. Нині вони не бачать інших засобів для цього. Такий діалог потрібен і Україні, щоб зрозуміти, як поводитися з колективним Заходом, протистоячи російській агресії», - вважає Ігор Козій.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав цілі, які мав Путін, організуючи мігрантську кризу.

Також Знай.ua повідомляв, що Козій прокоментував можливість повномасштабного російського вторгнення в Україну.