Політтехнолог Дмитро Фіщенко висловився щодо ситуації, у яку потрапила Україна через агресію з боку путінської Росії та боязкої допомоги західних партнерів.

Про це він розповів у програмі «Мотив Подорожнього».

Як пояснює гість програми, світова політика має дві концепції: «Американці не можуть віддати геополітичний труп Росії Китаю. А Європа хоче згодувати Росію Китаю і тим самим відстрочити якісь реальні дії». Тим не менш, підкреслює Дмитро Фіщенко, сьогодні єдина Європа відсутня, вона була раніше і, можливо, колись знову буде, і протягнеться від Лісабона до Далекого Сходу РФ.

Принагідно політтехнолог зазначає, що Великобританія вже попрощалася із континентом і займається своїм союзом зі Сполученими Штатами та младоєвропейцями, тобто державами колишнього соціалістичного табору: Польщею, державами Балтії, Румунією, Угорщиною та Чехією. «Вони не вірять Росії, але, даруйте, не вірять і в ліберальні цінності», - підкреслює він.

За словами Дмитра Фіщенка, серед європейських держав Росія зберігає свій вплив хіба що в Сербії. «Але всім цим державам стара Європа рано чи пізно скаже: вибачте, ми нікому нічого не винні», - переконаний експерт. А тим часом, каже він, у Німеччини та Франції йде своя гра, а Сполучені Штати в принципі сконцентровані на своїх цілях.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Білецький заявив, що Захід йде на зближення з Росією.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів про путінський проект «СРСР 2».