Україна може спокійно закуповувати газ у Росії, як це вже робиться з вугіллям і ядерним паливом. Після цього ціни на блакитне паливо для українців значно знизяться.

Таким чином експерт з питань енергетики Юрій Корольчук прокоментував слова голови політради партії "опозиційна платформа - за життя", народного депутата Віктора Медведчука про те, що російський газ для українців може стояти по 3,5-4 грн за кубометр, повідомляє "112 Україна".

"Медведчук насправді говорить об'єктивні речі. Його позиція не змінювалася. Питання не в Росії. Питання в двосторонньому договорі. Довгостроковий договір про купівлю газу Україною. Не хочете підписувати договір з Росією? Гаразд. Укладіть договір з якоюсь європейською компанією. Чому за сім років цього не було зроблено? Ні Коболєв, ні Вітренко, ні Порошенко, ні Зеленський. Вони всі ці питання знали. Вони один одного змінювали і знали, що є проблема. Йдеться про те, що Газпром спочатку продає газ європейським трейдерам по 3-4 млрд, вони всім по чуть-чуть роздають, а ті в свою чергу нам по чуть-чуть роздають. Кожен заробляє на цьому свою маржу. Це неправильно. На нас наживаються",- сказав він.

Корольчук упевнений, що немає проблеми в тому, щоб купувати у Росії газ, так як між країнами збереглося транспортне сполучення, йде транзит, здійснюються покупки вугілля і ядерного палива.

"Питання впирається в політичне бажання і бажання трейдерів заробляти гроші",- підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще