Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Юрій Подорожній зазначив, що майже 20 років українське суспільство дискутувало про те, чи потрібна нам мажоритарна виборча система. За його словами, ця дискусія розгоралась то більшою, то меншою силою. Політтехнолог нагадав, що у світі існує сотні виборчих систем, які ґрунтуються на трьох ключових – мажоритарна, пропорційна та змішана.

«Після багаторічних дискусій, здавалося б, така бажана, пропорційна система прийнята. Яка одразу показала проблему із партійним будівництвом в країні. Партії, які звикли імітувати свою діяльність під вибори, зрозуміли, що будівництво партійних структур задоволення коштовне, але й не це є головною проблемою. Виявляється, що партія – це живий організм, яким потрібно займатись і мати достатні лідерські якості аби мати можливість об’єднувати людей з політичними амбіціями», - пояснив Юрій Подорожній.

На його думку, це дуже часто не під силу чинним політикам, вся діяльність яких зводиться до культивування корупції та роботи на власну кишеню.За його словами, розмови про те, що можливо буде повернена мажоритарка, точаться з моменту коли провладна партія провалила місцеві вибори. Юрій Подорожній вважає, що те, що вони не займалися партійним будівництвом свідчило про підготовку нового політичного проєкту або повернення до так званої «мажоритарки».

«Пропорційна система, яку прийнято, не давала можливості розвиватись в середині партій, а обіцяна конкуренція в середині списку, як показали останні місцеві вибори, виявилась пшиком. Тому, зібрати адекватний список з людей, які здатні фінансувати майбутні парламентські вибори, але гарантовано не пройдуть до Верховної Ради, стає практично не можливим. І замість вдосконалення пропорційної системи є намагання повернутись до мажоритарки», - заявив Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гройсман заявив, що в Україні з року в рік у нас політичні змагання.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Бондаренко розповів про те, що олігархи зараз відмовляються від колишніх інструментів впливу і шукають нові.