Про це заявив директор консалтингового центру «НьюФолк» Андрій Закревський.

«Викликало подив, що не всі великі видобувники вийшли на УЕБ. Наприклад, такі як Укрнафта, Укрнафтобуріння, JKX. Також не побачив жодної невеликої видобувної компанії. Про що це говорить? Нажаль можна констатувати, що запропонований урядом механізм проведення торгів показав свою неспроможність. Хтось виставився на торги, а хтось – ні. Впевнений, що проблем буде більше, ніж здається. До цього механізму з кожним днем буде все більше запитань», - повідомив експерт.

Всі три компанії, названі Закревським, мають спільного акціонера – Ігоря Коломойського.

Також експерт поставив під сумнів процес відбору виробників продуктів харчування, які отримали право на пільговий газ.

«Також багато запитань викликає опублікований Міністерством аграрної політики перелік компаній, які можуть купляти газ за пільговою ціною. Процес відбору цих компаній був непублічним та не прозорим. Якщо ознайомитися з оприлюдненим Мінагрополітики списком, то можна побачити, що основний вид діяльності деяких компаній це зовсім не випікання хлібу чи виробництво соціально важливих товарів», - зазначив Закревський.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще