Свою професійну думку вона висловила у програмі «Розмова з Анатолієм Якименком».

«Основна причина смерті при коронавірусі – прогресуюча дихальна недостатність, але це, напевно, вже всім відомо. На жаль, часом цей вірус призводить до таких уражень легень, проти яких безсилі всі наші методи лікування. Про коронавірус говорять багато, але про лікування - неприпустимо мало, а ця тема дуже важлива. Це захворювання дуже складне і незвичайне навіть для інфекціоністів, а за нинішніх умов медичну допомогу надають лікарі різних спеціальностей», - каже Ольга Голубовська.

Тому, зазначає вона, не всі лікарі мають уявлення про механізми розвитку захворювання.

«Головне у лікуванні COVID-19 – профілактика тяжкого перебігу захворювання. Профілактика в медицині взагалі дуже важлива, але при інфекційних хворобах – особливо. Однак оскільки COVID-19 – хвороба дуже незвичайна, то лікарі мають внутрішні бар'єри для своєчасного надання медичної допомоги», - підкреслює Голубовська.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше у МОЗ назвали 10 головних симптомів зараження штамом «Омікрон».

Також Знай.ua повідомляв, що в Україні знизилася захворюваність на коронавірус.