Фільм можна побачити на його Youtube-каналі.

Першим підприємством, яке Євгеній Шевченко відвідав, став «Білоруськалій», де генеральний директор Іван Головатий розповів йому про умови праці на підприємстві.

«Середня заробітна плата на підприємстві близько 1 200 доларів (32 500 грн, - ред.). Звичайно, шахтарі одержують більше», - прокоментував Іван Головатий.

Далі український нардеп вирушив на всесвітньо відомий завод «БелАЗ», який є одним зі світових лідерів з виробництва кар'єрних самоскидів.

«На сьогоднішній момент середня зарплата – 1 700 білоруських рублів (18 300 грн, - ред.)», - розповів директор заводу «БелАЗ».

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Наступним на черзі став Мозирський нафтопереробний завод, який продає свою продукцію, зокрема й в Україну. Генеральний директор Віталій Павлов розповів, що середня зарплата працівника Мозирського НПЗ становить 2 400 білоруських рублів або 25 600 гривень.

Євгеній Шевченко також відвідав завод харчової продукції «Санта-Бремор», чиї товари можна побачити і на українських полицях.

«Середня зарплата по підприємству – 1 400 рублів (17 000 грн, - ред.)», - розповіла Олеся Єліна, заступник директора з маркетингу.

Потім депутат вирушив до білоруського села, де дізнався, що працівник колгоспу отримує у середньому 1 000 білоруських рублів, що на наші гроші – 10 700 гривень. Також Євгеній Шевченко встиг зазирнути до сільської лікарні та дізнався, що зарплата лікаря у білоруському селі становить 2 000 білоруських рублів або 21 000 гривень, а в онкологічному центрі, що знаходиться в агромісті Лісовому у Мінському районі, середній лікар отримує 2 500 білоруських рублів (27 000 гривень), а лікарі високої категорії – від 41 000 до 54 000 гривень.

Наступним на шляху Євгенія Шевченка став Парк високих технологій у Мінську – ІТ-серце Білорусі.

«Середня зарплата по парку за минулий рік – приблизно 2 400 доларів на місяць», - зазначив заступник директора Парку високих технологій Кирило Залеський.

Як повідомляв Знай.ua, депутат Шевченко розповів, кого в Україні хочуть визнати корінним народом.

Також Знай.ua публікував слова Євгена Шевченка: Білорусь зараз перебуває у такій ситуації, бути чи не бути.