Народний депутат Євген Шевченко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чому Україні потрібно налагоджувати відносини з Білоруссю.

"Білорусь на боці Білорусі. Україна на боці України. Росія на боці Росії. У всіх нас є свої інтереси. Тому що ми всі сусіди. Я думаю, що Білорусь зараз знаходиться в такій ситуації, бути чи не бути. В тому сенсі, що якщо далі український політикум, Офіс президента України... Будуть далі ініціювати якісь санкції щодо Білорусі, якийсь тиск, то Білорусь остаточно увійде в пул російський, перестане бути тією Білоруссю проукраїнською, до якої ми звикли", - сказав Євген Шевченко.

Він зазначив, що у президента Білорусі Олександра Лукашенка є речі, яким варто повчитися президенту України Володимиру Зеленському.

"Кадрова політика. Це те, що у Лукашенка не відняти. Він вміє відбирати кадри, які вирішують питання, і які на своєму місці... Конфронтація з Білоруссю, в першу чергу, вигідна Кремлю. Тому що Кремль, на відміну від нашого керівництва, прорахував... Які ризики безпеки в галузі економіки, енергетики, ми несемо. І військові теж, якщо у нас відбувається конфронтація з Білоруссю", - додав Шевченко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, що означають військові навчання Білорусі та Росії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що політолог заявив, що українці проходять процес дорослішання політичної нації.