Про це заявила колишній народний депутат Тетяна Чорновіл.

«В 2020 році Коломойський і Зеленський завозили вугілля із Росії, із ОРДЛО на українську «Центренерго». Зупинили видобуток на українських шахтах. А хто віз це вугілля на державне «Центренерго»? Я скажу, що в основному це була фірма «Синтез-Ойл», - заявила Чорновіл.

Вона стверджує, що під час виборчої кампанії 2019 року кандидат в президенти Володимир Зеленський користувався автомобілем, який зареєстрований саме на «Синтез Ойл».

«Та ж сама фірма -- «Синтез-Ойл» -- вона засвітилася під час передвиборчої кампанії Зеленського. Саме на машині, зареєстрованій на цю фірму, їздила охорона Зеленського. Тобто всі пазли складаються», - зазначила екс-нардеп.

Нагадаємо, влітку 2019 року, після президентських виборів, контроль над державною «Центренерго» отримав Ігор Коломойський. Керувати компанією був призначений Володимир Потапенко, якого олігарх публічно назвав «зрозумілим йому менеджером».

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

З того часу і до початку 2021 року все закупівлі вугілля, мазуту і газу здійснювалися через структури Коломойського. А вся електроенергія «Центренерго» продавалась з дисконтом структурам олігарха.