Президент Володимир Зеленський під час свого новорічного звернення бадьоро відрапортував, що медики, які ціною життів рятували українців від коронавірусу, отримають в 2022 році підвищення зарплат в цілих 2 рази. І, відповідно, середня зарплата лікаря, за його словами, повинна скласти 24 тис.грн. Здавалося б, нарешті держава звернула увагу на тих, без кого нація просто б не вижила, особливо в умовах епідемії коронавірусу. Але ні! Ми забули, що всі обіцянки "веселого і кмітливого" Зеленського треба ділити мінімум на два. Так і вийшло в ситуації з медиками. Їх тупо "кинули", на папері піднявши зарплати, але нишком" зрізавши " їм наполовину оклади. В результаті лікарі, медсестри і весь медперсонал будуть отримувати на руки ще менше грошей, ніж раніше.

Взагалі, якщо послухати наших чиновників і цифри, які вони озвучують, то складається враження, що лікарі - чи не найбільш високооплачувана професія. Судіть самі. Сімейний лікар, маючи достатню кількість пацієнтів, повинен отримувати близько 20 тис.грн у великих містах і мінімум 15 тис. в сільській місцевості. Але за фактом вони сидять на" голих " 5-6 тис. в селі і 10-12 тис.в містах. Йдемо далі. Медсестри повинні заробляти мінімум 6 тис. грн чистого окладу, а з надбавками, переробками і так далі - не менше 10-15 тис.у реальності ж медперсонал на руки отримує в кращому випадку до 3 тис. грн.

Це мислимо?! У країні, де критична нестача медиків, а ті герої, хто залишився і щодня рятує українців від коронавірусу та інших хвороб, часто ризикуючи своїм власним життям, замість того, щоб реально їм підвищити зарплати, навпаки, оклади урізаються наполовину! А президент при цьому, посміхаючись з новорічного екрану, розповідає про якісь космічні суми для лікарів.

Це усвідомлений цинічний обман і плювок в очі медиків з боку Зеленського. Найциничнейший. І як би не намагалися "відбілити" президента його поплічники, як би Радуцький не розпинався у себе в телеграм-каналі, мовляв, медики, будьте пильні, і в разі, якщо вас "кинули", відразу повідомляйте нам - нічого не вийде. От Не вірю я, та й, мабуть, ніхто не вірить, що ні президент, ні його команда, ні верхівка МОЗ не знають про такий "кидок" простого медперсоналу. Все це давно "благословлено" у високих кабінетах.

Просто немає слів. Сподіваюся, Зеленський розуміє, що це приниження людей, які рятують мільйони життів, закінчиться падінням його власного рейтингу до рівня плінтуса. А ті медики, які ще не виїхали з країни, зроблять це найближчим часом. І нас з вами лікувати буде нікому.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Цинічна брехня і" кидалово " - ось реальне втілення обіцянок Зеленського.

Уляна Медвецька для сайту Medium