Це вдалося зробити завдяки програмі «Великого оновлення мереж» та заміні застарілого обладнання, яке вичерпало свій ресурс експлуатації. Про це повідомили в прес-службі компанії ДТЕК Донецькі електромережі.

За повідомленням компанії, електричні мережі в Маріуполі прокладені 50-60 років тому. Ряд підстанцій і ліній, побудованих у минулому столітті, не витримували навантажень, що позначалося і на якості напруги, і на кількості аварійних відключень. Оновити мережі компанія змогла завдяки програмі «Великого оновлення мереж», що була запроваджена в 2021 році після введення стимулюючих інвестицій RAB-тарифів.

«ДТЕК – надійна та відповідальна компанія. Ми чуємо потреби наших клієнтів, знаємо про проблеми, з якими вони стикаються. Ми щодня працюємо над тим, щоб зробити електропостачання їхніх домівок більш надійним. Загальний комплекс робіт у Маріуполі дозволив замінити застаріле обладнання та покращити електропостачання для 50 тисяч домогосподарств», – повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Генеральний директор також зазначив, що у рамках проєкту «Великого оновлення мереж» компанія встановила 8 нових сучасних трансформаторних підстанцій, нове обладнання яких дозволяє захистити клієнтів від перепадів напруги. Крім того, компанія реконструювала та модернізували 4 повітряні та 36 кабельних ліній у Маріуполі.

«Це загалом склало понад 16 км ліній, що, для порівняння, вдвічі більше за проспект Металургів – одну з найдовших вулиць у місті», – зазначають в компанії.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Повідомляється, що фахівці ДТЕК Донецькі електромережі також модернізували дві високовольтні підстанції (110 кВ) та розподільчі пункти. Щоб не відключати подачу світла клієнтам на час робіт на обладнанні, було встановлено тимчасову трансформаторну підстанцію.

У 2022 році компанія продовжить програму «Великого оновлення мереж» у місті.