Так з 1 лютого 2022 року починають діяти мінімальні ціни на великі пластикові пакети. Ціна складатиме не менше 2 гривень.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, мова йде про великі пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, що розповсюджуються будь-де: у точках роздрібної торгівлі, закладах громадського харчування та сфери послуг.

Мінімальні ціни складуть:

  • 2 грн – пакет без ручок та бічних складок;
  • 2,5 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бокових складок;
  • 3 грн – пакет з ручками та бічними складками.

"Нагадаю, Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» ухвалили у червні 2021 року. Його основна мета – зменшення використання пластикових пакетів для покращення стану навколишнього середовища", – сказав Яловий.

Він додав, що наступний черговий етап закону почне діяти вже за півтора місяця. З 10 березня буде заборонено поширення в магазинах і закладах громадського харчування надтонких (зі стінками товщиною менше ніж15 мікрометрів), тонких (зі стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще