Про це в ефірі телеканалу Україна 24 повідомив виконавчий директор Громадської Спілки "Розумні електромережі України" Олександр Баранюк.

За його словами, про планові ремонти, які відбуваються на лініях електропередач та електроустановках, повідомляється за 5 днів на офіційних вебсайтах операторів системи розподілу (колишні обленерго).

"Тому громадяни завжди можуть заздалегідь ознайомитись які роботи будуть проходити на їх вулицях, які не можуть тривати понад 8 годин", - повідомив Олександр Баранюк.

Експерт повідомив, що аварійні відключення можуть бути з різних причин: "Їх ліквідація потребує багато часу і зусиль обленерго. Вони можуть ліквідовуватися протягом 1 доби. Але ремонтники все ж загальній статистиці роблять це швидше. Всі ремонті бригади обленерго працюють 24/7, щоб повертати світло".

Директор ГС "Розумні електромережі України" підкреслив, що "віялові" відключення не мають стосунку ні до планових робіт обленерго, ні до аварійних ситуацій на мережах.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

""Віялові" відключення – це форс-мажорний випадок. Це ті відключення, коли в системі великий дисбаланс. Настільки великий, щоб оператор системи передачі НЕК "Укренерго" дав відповідне розпорядження. А кабінет Міністрів приймав рішення, щоб проводити такі відключення", - наголосив Баранюк.

За словами Олександра Баранюка, наразі рішень про застосування "віялових" відключень не приймалось.