Подвійні стандарти і лицемірство! Саме на такий висновок наводить рішення Печерського районного суду Києва, винесене 19 січня за найтяжчим звинуваченням у держзраді

Про це пише Олексій Калініченко у своєму блозі на сайті Korrespondent.net, повідомляв 112.ua.

Особисто у мене такий висновок, дивлячись на рішення Печерського районного суду Києва, який обрав для Порошенка такий запобіжний захід, як особисте зобов'язання. Якщо Зеленський і компанія хотіли порадувати Порошенка і реанімувати цього "політичного зомбі", який, здавалося, назавжди канув у Лету і залишився в минулому зі своїм нафталіновим націоналізмом XIX століття, то, судячи з лику екс-президента, їм це вдалося.

Тут проблема не стільки в тому, що Зеленський і компанія порушили одне з головних правил політичної боротьби: "якщо замахнувся – бий". Хоча і це теж, тому що через рішення суду вся ця історія виглядає як "договірний матч". Адже Медведчук, який проходить по тій самій "вугільній справі", перебуває під домашнім арештом, а Порошенко гуляє на волі. І тепер Зеленський і компанія виглядають смішно, тому що на словах Порошенка висунули звинувачення в "державній зраді" у "вугільній справі", а на ділі все це закінчилося "бродячим цирком" під Печерським судом і виходом на волю "під особисте зобов'язання". Рідкісний випадок, коли Зеленському вдалося об'єднати "в єдиному пориві" навіть найлютіших супротивників. Тому що всі сміються – сміється Порошенко, сміються прихильники Майдану, сміються противники Майдану, сміються прозахідні і проросійські, сміються люди похилого віку і діти.

Тут більш глобальна проблема. Давайте згадаємо, за рахунок чого виграв Зеленський. Зеленський і" слуги "перемогли за рахунок потужного запиту на прихід в політику"нових облич". Причому виборець дуже хотів вірити, що" нові обличчя " – молоді, чесні, незаплямовані, справедливі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За 2,5 роки правління образ Зеленського і "слуг" як "нових облич" серйозно збляк і зносився. І в цьому плані суд з обрання запобіжного заходу для Порошенка-це квінтесенція розчарування.

Що ми побачили?

По-перше, "нові обличчя" "кидають", бо не виконують свої обіцянки. Тому що на виборах говорили Порошенку "я – ваш вирок" - вся Україна бачить, що влада включила справжні репресії тільки проти Медведчука.

А за Порошенка взялися тільки:

  • коли взимку 2021-2022 рр. рейтинг Зеленського впав нижче результату в першому турі (24,2% за опитуванням Центру Разумкова і Фонду "Демократичні ініціативи" в грудні 2021-го – проти 30,24% в першому турі 31.03.2019);
  • щоб відвернути населення від прорахунків влади, щоб відвернути населення від енергетичної кризи і "віялових ремонтів" з відключенням світла по всій Україні.

Віялові ремонти - це винахід прем'єра Шмигаля, коли Вам відключають електрику, а влада каже "Ні-ні, що ви, це не відключення, це просто ремонт".

Ага, відразу в декількох сотнях населених пунктів. І саме взимку, коли ми бачимо, наприклад, на офіційному сайті "Укренерго", що більшість блоків ТЕС стоїть.

По-друге, "Нові обличчя "подавали себе на контрасті зі" старими політиками", тому що" чесні "і"незаплямовані". А на прикладі суду по Порошенку ми побачили, що" нові обличчя " - лицеміри ще гірше попередньої влади. Вони точно так само живуть за подвійними стандартами. Порошенко, який у 2014-2015 рр.був президентом, гуляє на волі, а Медведчук перебуває під домашнім арештом. При тому, що він, на відміну від Порошенка, в 2014-2015 рр.не займав ніякої державної посади і офіційно не міг впливати на рішення про закупівлю вугілля на Донбасі.

В-третіх, у 2019 році Зеленський і "нові обличчя" обіцяли "жити за законом", а на ділі ми бачимо, що Офіс президента "крутить судом, як ромів сонцем", тому що судді приймають політично заангажовані рішення.

У зв'язку з цим виникає закономірне питання: так навіщо в 2019 році поміняли "шоколадне" шило на "зелене" мило?

Олексій Калініченко

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань