Про це йдеться у науковому виданні Environmental Science & Technology, написавна своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, з 1950 року виробництво хімікатів зросло у п’ятдесят разів, і, за прогнозами, до 2050 року воно знову потроїться.

«Усього людство виробляє близько 350 тисяч синтетичних хімічних речовин: серед яких пестициди, промислова хімія та антибіотики. Як впливає на природу і людину більшість із них – досі не досліджено», – зазначив Яловий.

Костянтин Яловий додав, що хімічне забруднення насамперед загрожує екосистемам. Вони пошкоджують біологічні та фізичні процеси, які лежать в основі всього живого. Наприклад, пестициди знищують багатьох нецільових комах, які є основою для всіх екосистем.

«Щоб зупинити руйнування екосистем, вчені закликають перейти до циркулярної економіки та системи повторного використання. При цьому державам потрібно запровадити посилене регулювання та обмеження виробництва нових хімічних сполук», – сказав Костянтин Яловий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще