Про це свідчать дані НЕК «Укренерго».

Так, станом на 13:00 27 січня, в системі працює 14 з 15 блоків АЕС. Водночас в роботі 41 блок ТЕС та ТЕЦ. Із них 29 енергоблоків ТЕС ДТЕК Енерго, 6 блоків ТЕЦ, 5,5 блоків ТЕС «Центренерго» та пів блока Слов’янської ТЕС «Донбасенерго».

26 січня, згідно даних «Укренерго», в енергосистемі працювало 46,5 блоків ТЕС та ТЕЦ. З них 8 блоків ТЕС «Центренерго», 31 блок ТЕС ДТЕК та 1 блок Слов’янської ТЕС.

Як свідчать дані системного оператора, ТЕС ДТЕК Енерго для несення додаткового навантаження задіяли увесь доступний склад обладнання, зокрема, Курахівської, Придніпровської, Запорізької та Добротвірської ТЕС. При цьому Курахівська ТЕС вперше за довгий час працювала сімома енергоблоками, загальною потужністю понад 1 ГВт.

Як повідомлялось, на думку директора енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимира Омельченка, через аварійну зупинку блоків АЕС, вже котрий день поспіль додаткове навантаження традиційно лягло на маневрові потужності – приватні ТЕС.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще