У 2022 році Національний музей "Київська картинна галерея" випускає альбом-каталог із роботами українських митців до сторіччя від дня свого заснування

У п'ятницю, 28 січня, Національний музей "Київська картинна галерея" презентує альбом-каталог під назвою "Київська картинна галерея", випущений завдяки спільним зусиллям команди музею та меценатів. Вихід альбому присвячено 100-річному ювілею "Київської картинної галереї", а на його сторінках представлені роботи сучасних українських художників, які музей має у своїй колекції.

За словами видавця альбому, голови Благодійного фонду КУЛЬТАУРА Юрія Комелькова, альбом має три варіанти обкладинки - під час оформлення кожного з варіантів було використано роботи відомих художників. Зокрема, це картини Івана Айвазовського та Володимира Маковського. Третій варіант обкладинки містить репродукцію картини "Український пейзаж" сучасного українського митця Анатолія Криволапа.

Національний музей "Київська картинна галерея" випускає альбом-каталог
Національний музей "Київська картинна галерея" випускає альбом-каталог

"Це дуже важливий приклад, що український художник фінансово підтримав музейне видання. І започаткував нове джерело, та новий тренд підтримки розвитку українського образотворчого мистецтва", - розповів Юрій Комельков.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Альбом-каталог Київська картинна галерея, присвячений 100-річчю музея

Загалом, альбом містить чотири розділи, присвячені живопису, скульптурі, графіці та декоративно-ужитковому мистецтву. На трьохстах його сторінках представлені 550 експонатів з колекції Київської картинної галереї.

"Вважаю, що участь художників у житті та розвитку музеїв – це природне явище. На сьогодні можливості тандему музей-художник значно розширилися, і я із задоволенням ними скористався", - зазначає Юрій Комельков.

Примітно, що презентація альбому відбудеться у рамках виставки "Відкриті фонди. Класики сучасного мистецтва", де буде представлений найновіший творчий доробок сучасних українських майстрів живопису, графіки та скульптури - Тіберія Сільваші, Віктора Сидоренка, Олександра Бабака, Олега Тістола, Миколи Маценка, Петра Бевзи, Миколи Журавля.

Національний музей "Київська картинна галерея" випускає альбом-каталог
Національний музей "Київська картинна галерея" випускає альбом-каталог

Крім того, під час виставки відвідувачі музею зможуть познайомитися з новими надходженнями галереї - роботами сучасних митців Анатолія Криволапа, Івана Марчука, Андрія Чебикіна, Михайла Гуйди, та інших.

"Працюючи над виданням, ми міркували над модерною візією музею як інституції XXI століття — динамічного, інтелектуального, цікавого різним поколінням та соціальним групам; музею, що дихає в унісон з усією країною. Саме тому нам так важливо розвивати свою колекцію, і ми вдячні художникам за співпрацю й допомогу в наповненні зібрання неймовірними творами", - зазначає генеральний директор "Київської картинної галереї" Юрій Вакуленко.