Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Олександр Мусієнко зазначив, що до Першої світової війни та її закінчення існувала Османська імперія, яка була однією з найбільших імперій простиралася зі сходу з Азії на захід до Європи на Балкани. Він пояснив, що в Першій світовій війні імперія Османа була на боці німців і вони зазнали поразки, після чого імперія розпалася і була створена Турецька Республіка.

«Після поразки почали відроджуватися певні реваншистські настрої. Навіть не те, що реваншистські, а настрої, спрямовані на те, що необхідно посилити контакти з тюркськими народами, розкиданими по різних сучасних державах», - розповів Олександр Мусієнко.

Експерт зазначив, що пояс, де проживають тюркські народи, включає, зокрема, Туреччину, Азербайджан, Киргизію, Туркменістан, багато народів, які на сьогоднішній день проживають на території РФ. Таким чином, пояснив він, пояс народів, який розкиданий, починаючи з північного сходу і наближаючись до Туреччини.

«У 2001 році відомий турецький політик Ахмет Давутоглу написав книгу про те, що необхідно, щоб тюркський народ, розкиданий на територіях різних держав, був згуртований єдиними культурними, інформаційними, гуманітарними сферами. Говорячи про те, що колись народ був об'єднаний однією спільною метою та була одна держава – імперія», - розповів Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

За його словами, зараз ця ідея оживає та просувається Туреччиною. На його думку, це у майбутньому може призвести до виникнення нових конфліктів біля РФ.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи Україна готується на випадок повномасштабного вторгнення РФ.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Мусієнка, російських військ біля українського кордону зараз замало для окупації країни.