Його слова прозвучали у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Російська пропаганда задовго до початку війни формувала з України образ ворога. Втім, для Росії це хронічна хвороба: раз на сто років завойовувати Україну. Адже саме тут є коріння всього російського – коріння ідентичності, без якої Росія не може побудувати свій «російський світ». До того ж Росія прагне самоствердитись і подолати свій величезний комплекс неповноцінності – вона хоче не бути, а здаватися. Україна – це сакральна жертва на вівтар російського самолюбства. Якщо в Україні Росія обламає зуби, то це призведе до її розвалу зсередини. Щоб зберегтися, їй потрібно постійно продовжувати експансію. Білорусь вона вже практично проковтнула – беззвучно та без зайвого пафосу, але Україна – інша справа», - каже Олексій Толкачов.

На його думку, ці фактори роблять повноцінну війну неминучою.

«Для росіян битва за Київ та Україну – це сакральна битва. А ми не можемо уникнути її – для цього довелося б відрізати Україну та перенести її у безпечніше місце», - вважає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал Від +20 до заморозків: українців чекають різкі зміни погоди Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що він розповів про причини початку фінансової кризи.

Також Знай.ua повідомляв, що Толкачов прокоментував можливість запровадження в Україні безумовного базового доходу.