Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як пояснює Георгій Зантарая, формальне відновлення районних рад створить лише видимість вирішення проблеми. Натомість, підкреслює він, це питання вимагає комплексного вирішення, зокрема, чіткого визначення повноважень рад.

Водночас депутат зазначає, що він підтримує ідею формування районних рад на користь киян. «Але спостерігаючи за такими поспішними діями, я розумію, що у цьому протистоянні знову програють кияни», - підкреслює він.

Принагідно Георгій Зантарая нагадує, що питання про відновлення районних рад вже піднімалося у 2015 році, але Окружний адміністративний суд Києва заблокував процес. На думку політика, варто домагатися скасування цієї ухвали суду, а також потрібно мати план створення органів, що будуть відстоювати права мешканців Києва. «Реальне бажання проявилося б у дієвому механізмі: доручити Управлінню правового забезпечення діяльності Київради виграти суд і призначити дату виборів», - міркує депутат.

Принагідно політик нагадує, сьогоднішній міський голова Віталій Кличко голосував проти районних рад, коли ще був депутатом Київради у 2010 році, але зараз змінив своє рішення.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Загалом же, міркує він, ця ініціатива радше популістська, тому кияни не отримають жодної користі від нього, а самоврядування у столиці – жодного розвитку. «Тут вкотре прослідковується протистояння КМДА будь-яким ініціативам, що націлені на боротьбу з корупцією в Києві», - переконаний Георгій Зантарая.

Як повідомляв Знай.ua, Гура заявив, що закон про децентралізацію реально зробив Україну феодальною країною.

Також Знай.ua писав про те, що Гайдай наголосив на важливості досвідчених кадрів для Київради.