Кошти вклали у проведення 40 капітальних ремонтів основного обладнання ТЕС відповідно до ремонтного графіка Міністерства енергетики.

Про це написав спікер ДТЕК Олександр Шевельов на своїй сторінці в Facebook Facebook.

"З 2012 по 2021 рр. (включно) вкладення компанії в модернізацію і ремонти з операційною підтримкою обладнання склали близько 28 млрд гривень. З них капітальні видатки-13,4 млрд гривень. Це реконструкції, технічне переоснащення та переведення енергоблоків ТЕС на роботу на газовому вугіллі. Із значущих-понад 20 проектів», - написав він.

Шевельов підкреслив, що ДТЕК минулого року було інвестовано 2,6 млрд гривень у стабільність роботи ТЕС і проведено 30 планових ремонтів блоків.

Також він додав, що минулого року ДТЕК змушене виводила енергоблоки ТЕС в аварійний ремонт після того, як вони працювали при максимальному навантаженні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Вони (виведення блоків в ремонт – ред.) траплялися, перш за все, в період тривалого несення ТЕС ДТЕК Енерго максимального навантаження. Тобто в період, коли станції компанії працювали і за себе, і за іншу генерацію, що простоює через дефіцит палива»,-підкреслив Шевельов.

Він зазначив, що в самий кризовий місяць минулого року, в липні, в роботі перебувало до 28 енергоблоків ТЕС ДТЕК Енерго, через що добовий обсяг відпуску електроенергії збільшився майже в два рази до 2,3 млрд кВт-год.

Нагадаємо, що раніше через вихід в аварійний ремонт двох енергоблоків АЕС Бурштинська ТЕС ДТЕК була змушена перевести два своїх енергоблоки на роботу в енергосистему України.