Про це в рамках круглого столу Energy Freedom заявив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

"Більшість людей переходять на електроопалення. Відповідно зростає коефіцієнт одночасності навантаження. І якщо наша мережа була розрахована на коефіцієнт 0.2, зараз він становить 0.5. Мережі не витримують та виходять з ладу. Але ми розуміємо наші проблеми, над ними працюємо, виявляємо вузькі місця і все робимо для того, щоби оперативно реагувати", – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

За його словами, головною причиною цього є зростання ціни на газ.

Ще один чинник, що суттєво впливає на аварійні відключення – зношеність мереж, що складає 70% по країні.

Віталій Шайда зазначає, що сьогодні треба значні кошти і досить багато часу, щоб оновити мережі:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Завдяки RAB-тарифу, що в 2021 році з’явився, наші інвестиції збільшилися в 2 рази. На сьогодні ми будуємо нові мережі, модернізуємо існуючі", - заявив Шайда.

Водночас генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі назвав й інші причини аварійних відключень, які не носять сезонного характеру. Так, за словами очільника компанії, найчастіше аварії трапляються через падіння дерев на лінії електропередачі. Щоби зменшити вплив такого чинника компанія прокладає кабелі в найбільш уразливих ділянках повітряних ліній електропередач та разом з Облдержадміністрацією, лісовими господарствами та територіальними громадами розчищає зелені насадження.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі за 2021 рік покращив електричну інфраструктуру для 300 тисяч клієнтів у Київській області.