Про це заявив глава МФО, нардеп Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Facebook.

«Є всі підстави вважати, що уряд, фракція «Слуга Народу» та Офіс президента могли штучно створили енергетичну кризу в Україні і спровокувати дефіцит вугілля на державних ТЕС, щоб створити прикриття для корупційної схеми з імпортом білоруської електроенергії. МФО «За демократичну Білорусь» публічно звертається до НАБУ для перевірки фактів можливої участі керівництва держави до компанії Vector Energy Innovation», - заявив Гончаренко.

Нардепи також ініціювали виклик до парламенту прем’єр-міністра Дениса Шмигала для дачі пояснень щодо участі вищого політичного керівництва держави в схемах імпорту електричної енергії з Білорусі.

«Прямі збитки держави від закупівлі електроенергії з Білорусі за листопад-січень склали приблизно 3,13 млрд гривень. Ці кошти пішли, не просто на фінансування антидемократичного режиму Білорусі, але й на укріплення влади Лукашенко, який прямо зараз погрожує нам війною та створює загрозу для нашої держави», - наголосили в МФО.

Гончаренко повідомив, що депутати просять Міністерство енергетики та НКРЕКП ввести за повну заборону імпорту електричної енергії з Росії і Білорусі до моменту інтеграції України до єдиної енергосистеми країн ЄС.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще