Про це йдеться в статті видання TIME.

"Стратегія, яку уряд називає "деолігархізацією", націлена на багатьох внутрішніх супротивників Зеленського і, зокрема, на їх телеканали", - йдеться в статті.

Відзначається, що західні країни, зокрема в США, уникають критики подібних репресій, не бажаючи «мікроуправляти» тим, що робить Україна. Лише одного разу США, за твердженням авторів статті, публічно "підберуть" українську владу після санкцій щодо Віктора Медведчука.

"Коли уряд Зеленського вирішив переслідувати Медведчука, США вітали це як частину боротьби України за «протидію згубному впливу Росії», сказав високопоставлений чиновник. Методи, використовувані в цій боротьбі, були новими і суперечливими. Замість того, щоб діяти через систему правосуддя, Зеленський ввів санкції проти українських магнатів і політиків, Указом заморозивши їх активи», - йдеться в статті.

Нагадаємо, закон про деолігархізацію був затверджений Верховною Радою у вересні 2021 року, а підписаний і набув чинності в листопаді.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Закон побічно забороняє особам з певним рівнем доходів володіти засобами масової інформації. В іншому випадку, такі особи будуть включені до реєстру олігархів і їх права будуть ущемлені.

Правомочність цього законна розглядає Венеціанська комісія. Західні дипломати попередили, що закон призведе до утиску свободи слова в Україні.