Про це заявив перший заступник голови Всеукраїнської енергетичної асамблеї Юрій Саква.

"Ціна базової електроенергії на РДН продовжує тренд на зниження: сьогодні 2115 грн/МВт годину, або мінус 10% до попереднього дня", - написав він на своїй сторінці в Facebook у четвер.

За словами Сакви, через дисбаланси, на внутрішньодобовому ринку стало продаватися більше Е / Е, ніж на ринку "на добу вперед", що призводить до збитків теплової генерації.

Як пояснив перший заступник голови Веа, падіння цін на оптовому ринку е/е безпосередньо впливає на купівельну спроможність генерації.

"На вугілля коштів вже не вистачить. Крихка рівновага ОЕС в умовах роботи ТЕС "з коліс" у збитковому режимі може дуже швидко закінчитися. Хоча сьогодні ще за інерцією склади поповнилися на 6,9 тис. т.", - зазначив Саква.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також експерт додав, що ускладнюють ситуацію на ринку і такі фактори, як синхронна робота 15 енергоблоків АЕС та імпорт електроенергії з Білорусії.

Перший заступник голови Веа зазначив, що цінова ситуація потребує швидкого реагування.