Свій коментар дипломат дав у програмі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Україна може використати хорватський досвід відновлення територіальної цілісності. Але я особливо наголошую, що йдеться про досвід мирної реінтеграції територій. Потрібно у всьому виходити з того, що українські землі лише тимчасово окуповані, й своєю системною роботою ми згодом їх повернемо. Москва зараз психує через те, що Україна порушила питання Криму, хоча перед цим про нього довго не згадували. Я вважаю, що нинішнє пересування російських військ біля кордонів України – це насамперед реакція на розмову про Крим», - вважає Олександр Левченко.

Донбас, на його думку, становить для Росії набагато менший інтерес.

«Ключі від тимчасово окупованих територій лежать не в Донецьку, а Сімферополі. Добре, що політичне керівництво України наразі це розуміє. Я вважаю, що Зеленський мав рацію, сказавши у своєму щорічному посланні про Крим удвічі більше, ніж про Донбас. І в питанні Криму Мінські угоди зовсім ні до чого», - зазначає Олександр Левченко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше президент Хорватії Зоран Міланович назвав прем’єр-міністра Андрія Пленковича агентом України.

Також Знай.ua повідомляв про звільнення з посади командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха за висловлювання про те, що Крим ніколи не повернеться до складу України.