Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це настоятель Свято-Воскресенського храму пам'яті загиблим та ветеранам Афганістану протоієрей Сергій Ющик розповів на YouTube-каналі «Православная Церковь».

«На згадку про померлих є давня традиція благодійності. Ця традиція благотворіння має на увазі, що деяку суму грошей, деякі речі або продукти харчування прийнято роздавати нужденним і незаможним на згадку про померлу людину», - пояснив отець Сергій.

Священник зазначив, що такі благодійні роздачі притаманні усій історії Православної Церкви. «Бачимо це навіть в історії періоду київських князів, які влаштовували поминальні роздачі на згадку про померлих чи загиблих солдатів, чи когось із своїх родичів. Це ніщо інше як благодійність», – додав він.

«З часом ця благодійність отримала відмінність у тому, що деякі продукти харчування приносять у храм, залишаючи їх на панахидному столі, розраховуючи на те, що частина цих продуктів може піти на утримання сімей духовенства», - сказав настоятель Воскресенського храму.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Також священник нагадав про людей, які стоять біля храму із проханням про допомогу.

«Це справді дуже помітно у храмах, які знаходяться у межах міста. І навіть коли не завжди це бачимо, треба розуміти, що більшість привезених продуктів на панихиду йде саме на підтримку незаможних, які приходять у храм за допомогою. Тому благодіємо через храм незаможним на згадку про наших померлих», - підсумував протоієрей Сергій Ющик.