Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова комерційного директора компанії Олега Ларіонова.

«Ми вимагаємо вжити довгострокових заходів з метою стабілізації ситуації на ринку електроенергії в іншому випадку вже в березні-квітні "Донбасенерго" не зможе генерувати Е/Е і буде змушене оголосити про банкрутство", – зазначив Ларіонов.

Разом з тим він вказав, що зі свого боку НЕК "Укренерго" не обмежує імпорт е/е з Білорусі в години профіциту, а дефіцит попиту покривається за рахунок ТЕЦ на газі за ціною 6,5 грн/кВт-год в той час як price caps в ОЕС України встановлений на рівні 4 грн/кВт-год.

Серед термінових заходів, пропонованих "Донбасенерго": підвищення максимального цінового обмеження на ринку "на добу вперед" (РСВ) до 6,5 грн/кВт-год, що відповідає собівартості виробництва Е/Е ТЕЦ на газі, встановлення мінімальних цін продажу Е/Е на внутрішньодобовому ринку не нижче 105% ціни РСВ, а також встановлення ціни покупки небалансу на рівні цінових обмежень на РСВ+.

Крім цього, компанія пропонує обмежити продажі на РСВ для електропостачальників і трейдерів в обсягах не більше 10% обсягу покупки ресурсу у виробників.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Донбасенерго" також наполягає на необхідності впровадження ринку потужності не пізніше квітня 2022 року.

Ларіонов уточнив, що збиток компанії за 2021 рік склав 450,5 млн грн.