Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) у відеоблозі на Youtube-каналі «Витражи».

«У православній традиції існують тисячі молитов. Але серед них є одна невелика молитва, яка залишена нам Самим Господом нашим Іісусом Христом. Ця молитва - «Отче наш». Незважаючи на її стислість, ця молитва дуже глибока за змістом», - зазначив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ нагадав слова священномученика Володимира (Богоявленського), який назвав молитву «повітрям для душі».

Владика Антоній пояснив, що у молитві «Отче наш» є два головні аспекти, які показують, якою має бути справжня молитва.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Перший аспект - спрямованість та зміст молитви. Молитва «Отче наш» показує, що головною цінністю у житті людини є не якісь блага - чи вони духовні або матеріальні - а щось вище - тобто, Сам Бог. Саме до Нього ми маємо прагнути всією душею», - сказав митрополит Антоній.

Другий аспект показує, що дієвішою є спільна молитва.

«У Євангелії Господь каже: «де двоє чи троє зібрані в Ім'я Моє, там Я посеред них» (Мф. 18:20). Саме тому у Господній молитві ми говоримо: «Отче наш», а не «Отче мій». За зауваженням святих отців, і спасаємося ми зовсім не окремо один від одного, не як відокремлені і відділені один від одного особистості, а тільки спільно, як єдиний боголюдський організм, будучи членами єдиного Тіла Церкви, яка є Тілом Господа нашого Іісуса Христа», - підсумував керуючий справами УПЦ.