Але чи вдасться господарям змагань виконати цю обіцянку?

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Олімпійське містечко забезпечують "зеленою" електроенергією тисячі нових сонячних батарей та вітряних турбін. Нові локації побудовані з дотриманням усіх зелених стандартів. Залучений транспорт - на 80% електромобілі та гібридні авто. На льодових аренах вперше у світі застосовують новий екологічний холодоагент", - розповів Костянтин Яловий.

За його словами, також на Олімпійських іграх 2022 використовують біорозкладний посуд. Символ змагань, факел - працює на водні, та не забруднює повітря. А 1251 букет для призерів зимової Олімпіади та Паралімпіади зв'язали вручну із вовняних ниток.

Як зазначив Яловий, попри усі зусилля, міжнародні експерти ставлять під сумнів екологічність цьогорічних змагань. Ймовірно, замість заявлених 186 тисяч м3, для створення штучного снігу буде використано щонайменше 2 мільйони кубометрів води. Це може негативно вплинути на постачання регіону водою та на стан довкілля. Окрім того, території Яньцин та Чжанцзякоу, де відбуваються змагання, перебувають у національному парку Суншань. Екологи наголошують, що для будівництва Олімпійського містечка межі національного парку було пересунуто. Внаслідок цього 1100 гектарів (25% заповідної території) просто зникли з карти, - стверджують критики.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Але все-таки бачимо, що тренд екологічності для Олімпійських ігор стає все більш важливим. А значить можна сподіватися, що кожні наступні змагання будуть все більше розповсюджувати відповідальний підхід до питань довкілля", - наголосив Костянтин Яловий.