На імпорті електроенергії з Республіки Білорусь компанії-посередники заробляють 30% від вартості поставок, або понад $12 млн на місяць, пише Главком.

Про це народний депутат Олексій Кучеренко заявив в ефірі каналу Україна 24.

"Коли в 2019 році монобільшість пролобувало правку про можливість покупки електроенергії в Білорусі, то, по суті, узаконили роботу посередників... я можу вам швидко порахувати, скільки вони заробляють. На мільярд гривень постачають приблизно електроенергії з Білорусі, це наші шахтарі і наші теплові станції недоотримають ... цей мільярд на місяць. І за моєю інформацією, це 99% достовірності, вони заробляють приблизно 30%. 300 млн грн на місяць-це більше $12 млн», - сказав він.

Народний депутат також зауважив, що Україна продовжує імпорт електроенергії з Білорусі в умовах профіциту на ринку і роботи Енергоатому максимальною кількістю блоків.

"Ці 15 блоків нам не потрібні в одночасній роботі, вони створили профіцит електроенергії, який в результаті обвалив ціну на ринку. В результаті без грошей залишилися генерація і шахтарі. Але найголовніше - я ставлю просте запитання: А навіщо у нас так багато атомних блоків працює в теплу зиму і навіщо ми беремо електроенергію з Білорусі? Більш того, ми за аварійною підтримкою звертаємося до Білорусі», – зазначив Кучеренко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще