Закон про олігархів матиме серйозні наслідки для свободи слова в Україні і дозволить владі встановити контроль над незалежними ЗМІ. Про це йдеться в статті авторства нардепа від фракції "Голос" Кіри Рудик для аналітичного центру Atlantic Council.

"Аспекти закону, що стосуються власності на ЗМІ, мають серйозні наслідки для свободи слова. Після того, як закон набуде чинності в травні 2022 року, він потенційно дозволить (президенту Володимиру) Зеленському затикати рот українським ЗМІ", – сказано в матеріалі.

Політик пише, що закон про олігархів є ще одним свідченням консолідації Зеленським влади, яка загрожує підірвати політичну конкуренцію. На думку автора, вже є тривожні ознаки небажаного втручання влади в роботу ЗМІ.

"Хоча зусилля по боротьбі з російською дезінформацією визнані як в Україні, так і міжнародним співтовариством як необхідні, були спроби переслідувати окремих журналістів після критики Зеленського. Викликають також здивування і кримінальні справи проти низки телеканалів", - йдеться в статті.