Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, тема заходу - посилення природоохоронних заходів для досягнення цілей у сфері сталого розвитку. Зустріч присвячена провідній ролі природи в нашому житті та у сталому соціальному, економічному та екологічному розвитку і складається з 4 тематичних панелей: Природа за здоров'я, Природа за клімат, Природа за продовольство і Природа за робочі місця.

"Нещодавно фахівці ООН провели моделювання подій до 2060 року. Воно підтвердило, що запровадження політики підвищення ресурсоефективності, боротьба зі зміною клімату та втратою біорізноманіття допоможуть збільшити світовий ВВП на 8% та скоротити рівень викидів парникових газів на 90%. Для цього до 2030 року потрібно зосередити світові інвестиції на збереженні природи та «зелених» робочих місць, стійкому фінансуванні, раціональному використанні хімічних речовин, а також стійких моделях виробництва та споживання", - сказав Яловий.

Як зазначив Костянтин Яловий, головні міжнародні експерти одностайно переконують, що досягти цілей сталого розвитку і врятувати людство від наслідків глобального потепління можна лише об'єднавши зусилля. На конференції в Глазго 2021 країни мали домовитися про нові спільні дії для обмеження використання викопного палива та інші дії проти кліматичних змін. Але через потужне вугільне лобі та ігнорування заходу з боку Росії та Китаю, перемовини закінчилися майже нічим.

"Тож після фактичного провалу Міжнародної кліматичної конференції в кінці минулого року сесія з навколишнього середовища в кінці лютого - шанс хоча б частково виправити тогорічні помилки політиків", - підсумував Костянтин Яловий.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще