Зокрема, він дозволив собі різкі висловлювання на адресу очільника Комітету захисту прав адвокатів Віталія Наума у медіапросторі, пише «СтопКор».

Причиною початку конфлікту в адвокатській спільноті стала дискусія між Бойком та Наумом під час позачергового засідання Ради адвокатів Київської області на початку січня 2022 року.

Віталій Наум
Віталій Наум

Як повідомили журналісти видання «СтопКор», імовірно пан Бойко гостро відреагував на зауваження з боку Віталія Наума, який вказав головуючому на коректний порядок обрання складу майбутніх органів самоуправління. Дане питання має бути проголосоване конференцією делегатів 19 лютого цього року.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Наступного дня, Петро Бойко поширив у соцмережі відверто образливі висловлювання на адресу колеги, назвавши Наума найгіршим з можливих кандидатів, який «має непомірне роздуте его» та «йде по головам».

Крім того, Бойко, який спочатку підтримав висування кандидатури Віталія Наума на посаду голови Ради адвокатів Київської області, висунув іншого кандидата – Федіра Клапчука з Кагарлика – та відкрито агітує за нього.

Як наголошують представники юридичної спільноти, така поведінка чинного Голови ради адвокатів підпадає під порушення адвокатської етики.

Оскільки стаття 51 Правил адвокатської етики «Окремі етичні аспекти взаємин між адвокатами» передбачає, що правник не має допускати стосовно своїх колег висловлювань, що принижують їхню честь та гідність, та завдають шкоди діловій репутації.