Про це джерело у фракції розповіло першому заступнику головного редактора The Page Олегу Гавришу.

Останньою краплею, через яку Гетьманців втрачає підтримку сопартійців, стала його ініціатива про підвищення рентної плати за газ: вона була сприйнята всередині фракції вкрай насторожено, пише Гавриш.

"Гетьманцев подає її як боротьбу з олігархами. Але по факту всім ясно, що ініціатива вдарить в першу чергу по державному «Укргазвидобуванню». І говорити про підвищення видобутку газу в разі її прийняття не доводиться", - цитує видання джерело в партійних колах.

Нагадаємо, раніше економісти розкритикували податкову реформу Геманцева, через яку значно зріс обсяг тенезації економіки в 2021 році. Так, за словами Михайла Кухара, в результаті його «ініціатив» українці забрали з банківської системи 65 млрд грн. Враховуючи, що кожна гривня робить в середньому 4 оберти на рік, державний бюджет через голову податкового комітету недоотримав близько 100 млрд грн податкових надходжень.

Тим часом Гетьманцев планує чергові податкові нововведення: податками збираються обкласти частково самозайнятих українців. У "групу ризику" потрапили репетитори, перукарі на дому, художники, фотографи та багато інших.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще