У понеділок, 14 лютого, подібні запити будуть подані до НАБУ та Офісу генпрокурора, вони стосуватимуться перевірки декларацій депутатки Київради від "Слуги народу" Євгенії Кулеби, пише Інформаційне агентство ASPI.

Як писали ЗМІ, спосіб життя Євгенії Кулеби не відповідає статкам, які вона задекларувала. В той час, як в столиці України тривають акції, пов'язані з цією ситуацією, співробітники НАБУ та САП затримали за підозрою у хабарі на 1,26 мільйона гривень її колегу по фракції Владислава Трубіцина. У бюро повідомили, що кошти столичний депутат отримав за сприяння у встановленні МАФів. У НАБУ зазначили, що правоохоронцям наразі відома інформація щодо 7 локацій у різних районах української столиці.

Для ASPI news ці події прокоментував активіст ГО "Спортсмени за майбутнє України" Святослав: "Останніми днями ми провели вже три акції безстрокового протесту проти незаконного збагачення депутатів Київради. Зокрема, ми вимагали від Євгенії Кулеби пояснити, чому за декларацією у неї немає ані квартири, ані машини, ані інших цінностей. А на фото у соцмережах жінка хизується коштовними речами. ЗМІ підрахували, що загальна вартість незадекларованого автомобіля Tesla, діамантів, брендового одягу та ексклюзивної колекції жіночих сумочок складає не менше 300 тисяч доларів. Жінка нічого нам не пояснила, проте почала дорікати, що ми діємо в чиїхось інтересах. Але ж ми просто запитали, звідки гроші? Коли днями затримали Трубіцина, картинка почала потроху складатися.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Депутат Київради Кулеба разом із колегою з фракції Трубіциним, за словами джерела у Київській міськраді, дуже часто сиділи поряд у залі засідань, сміялися, обідали. За чутками, у них були тісніші стосунки, ніж просто у колег та однопартійців! Тобто можна припустити, що Владислав Трубіцин, отримуючи хабарі, ділив їх із Євгенією Кулебою, звідти й могла йти якась частина на дорогі покупки. Виникає питання - чому НАБУ, взявши Трубіцина на місці злочину з грошима, не провело обшуки у пані Кулеби?

Варто пригадати скандал, у який ще у листопаді 2021 року потрапили Кулеба та Трубіцин. ЗМІ писали, що у будівлі КМДА між депутатами Владиславом Трубіциним та Ярославом Федоренком з "Єдності" майже сталася бійка через Євгенію Кулебу. На відео, яке опублікував Telegram-канал "Прислуга", видно, що Трубіцин перебував у стані сп'яніння, коли обійняв Кулебу. Згодом до них підійшов депутат Федоренко, який теж спробував обійняти жінку. У відповідь Трубіцин замахнувся, щоб ударити його, проте помилився з траєкторією й відштовхнув Кулебу, обидва у підсумку впали на підлогу...

Ми не проти того, що Кулеба вродлива жінка, хоче красиво жити, то нехай живе! Лише без депутатського мандату. Хочемо нагадати Євгенії Кулебі, що депутатство - насамперед відповідальність, рано чи пізно вона відповість перед законом за свої вчинки. І ще хочемо сказати, ми не лякали дітей Кулеби, вона вказала адресу, де ми проводили акцію, як свою громадську організацію, куди ми прийшли, щоб з нею поспілкуватися. Ми навіть у під'їзд не потрапили, жодних “дітей” не було, і нічого протизаконного ми не робили. Тобто, на думку Кулеби, тільки вона може ходити на акції, решта - це “замовлені тітушки”, але ми їй доведемо, що тут вона помилилася.

Ми знаємо від джерел у правоохоронних органах, що проти нас готують провокації - хочуть “залучити” до нас “проплачених” громадян... Але ми цього не боїмося, ми ще раз заявляємо, ми мирно добиватимемося, щоб таких, як Кулеба, не було у депутатському корпусі Києва, щоб вона понесла заслужене покарання, у будь-якій іншій країні світу п'яний депутат, що валяється на підлозі, п'є на своєму робочому місці, написав би сам заяву і склав би мандат.

Ми – мирна молодь, спортсмени, студенти. Ми ніякі не терористи, як розповідає пані Кулеба. Ми маємо право за конституцією України на мирний протест, ми нічого не підриваємо, нікого не б'ємо, наша зброя – плакати, намальовані власними руками, мікрофон та наша цілеспрямованість! Як що ж дійсно почнеться тиск на членів нашої ГО, то ми обов'язково будемо звертатися до інших організацій, до відповідних правоохоронних органів, та до посольств іноземних держав-партнерів України", – підсумував Святослав.