Намір уряду і провладної партії підвищити в 4 рази податки на видобуток українського газу має на меті повернути Україну в повну залежність вір російського природного газу.

Про це заявив народний депутат Валентин Наливайченко.

"Влада робить все для того, щоб повернути Україну на газову голку Кремля. Для цього агенти російського впливу в українському уряді і в парламенті хочуть в 4 рази (!) підвищити податки на видобуток українського газу. Щоб жодна іноземна й вітчизняна компанії не вкладали кошти в розробку українських родовищ і пошук нових покладів газу", - заявив нардеп.

Валентин Наливайченко, фото - Українські Новини
Валентин Наливайченко, фото - Українські Новини

За його словами, це - кремлівський план, який реалізують в Україні проросійські сили в Офісі президента і у "Слузі Народу".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Усе це призведе до катастрофічного падіння власного видобуту і необхідності імпортувати великі обсяги газу. При чому, наміри закуповувати газ у Росії в Офісі президента вже не приховують. Знищення власного видобутку українського газу – це подарунок Путіну, який давно прагне повернути Україну в залежність від російського газу", - переконаний нардеп.

Він зазначив, що рішення про підвищення податків - це удар по енергетичній незалежності України.

"Подібні ініціативи агентів російського впливу щодо зниження власного видобуту газу повинні отримати політичну і правову оцінку .Закликаю всі проукраїнські і прозахідні сили не допустити реалізації злочинного плану повернення України на газову голку Кремля", - наголосив екс-глава СБУ.

Нагадаємо, 9 лютого у Раді депутат "Слуги Народу" Данило Гетманцев зареєстрував законопроект, яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 69%.
В Асоціації газовидобувників попередили про ризик зупинки видобутку газу через різке підвищення податків.