Як повідомляє Центр інформації УПЦ, великий чин освячення нижнього храму звершив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Настоятель храму - благочинний другого Дарницького благочиння протоієрей Нестор Коломієць зазначив, що це перший храм на честь святого на території України.

«Діонісій Ареопагіт - великий угодник Божий, учень святого апостола Павла, про якого згадується у Біблії. Він був членом Афінського Ареопагу, проповідував віру Христову та написав важливі твори, що сформували віровчення Православної Церкви. Він постраждав за Христа у Лютеції (нині Париж). Мощі святого Діонісія Ареопагіта зберігаються в Абатстві Сен-Дені. Можна сказати, що цей храм - це ще один духовний зв'язок із давнім світом, світовим Православ'ям», - розповів священик.

Отець Нестор розповів про те, що будівництво храму тривало 16 років - з 2006 року. «Кожна людина, яка приходитиме сюди, знаходитиме тут втіху, відраду і допомогу Господа нашого Іісуса Христа», - побажав настоятель усім православним.

Після освячення в новому храмі було звершено Божественну літургію.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Під час богослужіння Предстоятель УПЦ привітав віруючих із днем пам'яті Вселенських святителів та вчителів Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, а також з освяченням нового храму.