Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко зазначила, що 8 лютого у Києві пройшов третій «Дія Саміт», на якому зібралося багато представників влади: президент Володимир Зеленський, перша леді Олена Зелінська, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а також міністри та нардепи. Журналістка пояснила, що «Дія Саміт» - це великий онлайн-захід, який проводить Міністерство цифрової трансформації України, і зазвичай під час форуму представляють нові послуги та документи, що з'являються у програмі «Дія».

«Володимир Зеленський сказав, що за два роки за допомогою мобільного додатку «Дія» Україна перетворилася на цифрову державу, в якій «проживає» майже 14 мільйонів людей. А також згадав, що 9 із 10 українських сімей реєструють народження дитини через послугу «єМалятко», - каже Вікторія Панченко.

Журналістка зазначила, що Зеленський також розповів про плани на 2023 рік: планується проведення електронного перепису населення, розробка моделі електронної митниці, плани перетворення України на світовий IT-хаб. За її словами, президент також розповів про кілька нововведень – зміна прописки онлайн та Дія.City.

Вікторія Панченко додала, що, за словами президента, завдяки Дія.City частка IT у ВВП держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі — до $16,5 мільярдів, і це дозволить державі стати найбільшим IT-хабом Європи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Вкрай несподіваною стала заява Зеленського про те, що доступ до інтернету повинен мати кожен мешканець України», - наголосила журналістка. Вікторія Панченко розповіла, що президент заявив про розширення «єПідтримки», завдяки чому тепер люди похилого віку можуть витрачати гроші на покупку ліків та оплату комуналки.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Банік розповів про результати Bug Bounty «Дії».

Як повідомляв Знай.ua, Панченко попередила про ризики користування додатком «Дія».