Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це YouTube-каналу «Православная Церковь» розповів настоятель храму преподобного Феодора Освяченого протоієрей Петро Семащук.

«Є церковна традиція освячення свічок на свято Стрітення. Читається особлива молитва наприкінці літургії і в цій молитві проситься у Бога благословення дарувати силу свічкам, щоб ті християни, які запалюють їх у своїх будинках, були збережені Богом», - пояснив отець Петро.

Священик зазначив, що віруючі просять благословення у Бога використовувати стрітенські свічки під час молитви. Згідно з православною традицією, стрітенські свічки запалюють, коли просять допомоги та захисту Божого.

Отець Петро звернув увагу, що свічки, освячені на Стрітення, не мають магічної сили, а допомагають концентруватися на молитві.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Свічка - це не якийсь талісман, це не та річ, яка сама собою захищатиме. Вона - нагадування про всемогутність Божу, про те, що лише особиста участь, лише концентрація на молитві та проханні до Бога є основною силою. Свічка - це допоміжний засіб», - підсумував священик.