Його слова прозвучали у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Влада завжди заспокоюватиме громадян і розповідатиме, що все добре. Тому відомо, що з великих міст встигнуть евакуюватися не всі. До нападу кожному слід підготуватися заздалегідь, а якщо цей клопіт виявиться марним – так і чудово. Якщо місто буде захоплене, окупанти намагатимуться підтримувати в ньому порядок. Інша річ – якщо місто оточене, і в ньому кожен сам за себе. Швидше за все, кремлівська влада віддасть перевагу другому варіанту. Під час захоплення міста можна покласти цілу армію, а це нікому не потрібно», - каже Пілігрим.

На його думку, Путіну не потрібне захоплення міст навіть на Сході, тому що і там населення налаштоване досить патріотично і не співпрацюватиме з окупантами.

«Під час евакуації вам доведеться залишити під окупацією хворих та старих родичів. Зрозуміло, цей крок – непопулярний, але він необхідний. Потрібно бути готовим зробити це – або залишатися з ними. У цьому випадку доведеться взяти їх до себе додому, або самим переселитися до них. Якщо поруч вашого будинку є якийсь важливий об'єкт інфраструктури, звідти найкраще піти. Найкраще перебратися в якийсь спальний район», - радить Пілігрим.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше глава Міноборони Олексій Резніков прокоментував ймовірність запровадження в країні воєнного стану.

Також Знай.ua повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данилов запевнив громадян: країна готова до війни.