Про це у своєму блозі повідомив співзасновник української фабрики думки Юрій Гаврилечко, пише Киеввласть.

"Корупційне кримінальне провадження, в якому фігурує депутат Київради від Слуги народу Владислав Трубіцин, з самого початку супроводжувалося потужним потоком викидів та інформаційних маніпуляцій, що змушує задуматися про наявність у цій справі політичного замовлення. Розслідувана Національним антикорупційним бюро справа, фігурантами в якій крім Київського депутата від "Слуги народу" Трубіцина стали ще п'ять осіб, у тому числі помічник депутата, директор комунального підприємства "Київський міський магазин" Аман Моламов, його заступник Олексій Непряхін, директор КП" Київська спадщина " Дмитро Ковальчук і бізнесмен Ілля ліф, викликала серйозний резонанс серед київської громадськості. Однак цей резонанс був спровокований не стільки об'єктивними обставинами справи, скільки множинними маніпуляціями навколо нього", - зазначив він.

За словами експерта, Якщо зараз подивитися, про що писали ЗМІ і телеграм-канали в день затримання – 9 лютого, то складається відчуття, що кияни стали свідками мало не "голлівудського бойовика".

“У той час, коли реальність виявилася набагато прозаїчніше і в багатьох моментах зовсім не так, як намагалися піднести. Отже, перші повідомлення в ЗМІ і телеграм-каналах про затримання детективами НАБУ фігурантів справи з'явилися в середу після обіду. Задовго до того, як про затримання офіційно повідомило НАБУ. Наступного дня, 10 лютого директор бюро Артем Ситник особисто на прес-конференції розкрив обставини справи. І тоді стало цілком очевидно, що 90% того, що кілька годин мусувалося в інформаційному просторі – відвертий фейк. Ситник прямо заявив, що на місці нібито передачі неправомірної вигоди Трубіцина взагалі не було. Також Ситник повідомив, що ніякої спроби сховатися від детективів НАБУ Трубіцин не робив і, зрозуміло, в кабінеті голови Оболонської РДА не ховався", - пояснив Гаврилечко.

Під час судового засідання щодо визначення запобіжного заходу для Трубіцина та інших фігурантів справи, яка відбулася 11 лютого, зазначає експерт, і сам депутат, і представники Спеціальної антикорупційної прокуратури також підтвердили, що жодної спроби сховатися, сховатися або якось перешкоджати слідчим діям Трубіцин та інші фігуранти справи не робили.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Таким чином виявляється, що в цій корупційній справі, завдяки розігнаним по ЗМІ фейками, на сьогоднішній день куди більше відвертої неправди, ніж об'єктивної інформації. При цьому не можна не відзначити, що більшість поширених фейків не витримували критики навіть з точки зору елементарної логіки. Трубіцину не було ніякого сенсу не тільки нібито ховатися на НАБУ, але і тим більше від них тікати. Однак, не можна не помітити, що аномальна кількість відвертих фейків у ЗМІ, якими супроводжувалося затримання фігурантів, виглядає явно не випадково, що змушує підозрювати суттєву політичну складову цього провадження. Ну і зовсім не можна не відзначити, що досить активно фейки про втечу Трубіцина поширювали телеграм-канали, які пов'язують з Київським міським головою Віталієм Кличком і партією "УДАР", політичним опонентом якого є Владислав Трубіцин, і якого Трубіцин часто жорстко критикував", - резюмував Юрій Гаврилечко.