Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це YouTube-каналу «Православная Церковь» розповів заступник голови Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архімандрит Лука (Вінарчук).

Священик зазначив, що у Євангелії від Матфія Господь говорить про те, що «Також почуєте про війни й воєнні чутки. Дивіться, не жахайтесь, бо належить усьому тому бути, але це ще не кінець» (Мф 24:6).

«Сьогодні, коли бачимо величезну кількість інформації про майбутню повномасштабну війну, не впадатимемо в паніку, не будемо жахатися, сумувати і зневірятися. Адже від нас мало що залежить у цій ситуації. Можемо тільки зберігати мир у собі, не піддаватися паніці, щоб мир зберігався в сім'ях і серед рідних та близьких», - сказав отець Лука.

Він наголосив, що потрібно молитися Подателю миру та всіляких благ - Господу нашому Іiсусу Христу. І навів слова великого святого Миколая Сербського, який сказав: «Без Бога і лікар не зцілить, і воїн не захистить».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Тому просимо Господа, щоб Він дарував мир і зберіг від усякого зла», - підсумував архімандрит Лука (Вінарчук).