Про це заявив співголова фракції ОПЗЖ у парламенті Юрій Бойко.

"От збільшити податки на свого виробника, далі він закриє свердловини, взагалі не буде цього газу. підтримувати свого виробника, щоб більше добувалося у нас у країні. Менше тоді доведеться закуповувати за кордоном. І для цього треба стежити, щоб були податки розумні", - повідомив Бойко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він заявив, що уряд навпаки має створювати всі можливості для інвестицій у буріння та пошук родовищ.

"Давати, навпаки, їм можливість розвиватися, давати ліцензії, можливість бурити. А паралельно матиме контракт, який страхуватиме від коливання на ринку. Ми завжди так жили, ніколи такого бардаку не було. Я сам цим займався, розумію, як це робиться. У нас ніколи не було таких цін на газ, як сьогодні. Ніколи люди так не страждали. Ніколи підприємства не зупинялися. Це те, що вони наробили останні кілька років", - зазначив Бойко.

Нагадаємо, 9 та 11 лютого у Раді зареєстрували законопроекти, якими пропонується збільшити ренту на видобуток газу до рекордних за всю історію країни 69-74%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В Асоціації газодобувників попередили про ризик зупинення видобутку газу через різке підвищення податків та загрозу повернення до газової залежності від Росії.