Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Зеленський підписав указ про перехід на професійну армію, чим здивував усіх українців. Ідея дуже хороша, адже армія має бути професійною. Відповідно там мають служити люди, які цього хочуть, а не ті, кого змусила держава. Можливо, базову підготовку мають відбуватися всі, без винятку. Але повноцінна служба не потрібна всім чоловікам поголовно», - вважає Вікторія Панченко.

За її словами, всі трактували указ Зеленського, так що вже з 1 лютого скасували заклик. Але, зазначає журналістка, насправді перехід на професійну службу означає лише те, що заклик у 2022 році у будь-якому разі буде.

«Якщо хтось встиг розмріятись, що служити більше не треба – не варто, це ілюзія. Всі ми розуміємо, що причиною подібного рішення, швидше за все, став розстріл призовником своїх товаришів по службі в Дніпрі. Якщо хтось не знає: трагедія сталася в ніч на 27 січня. 20-річний Артемій Рябчук не витримав принижень та «дідівщини». Він розстріляв п'ятьох товаришів по службі», - розповіла Вікторія Панченко.

Журналістка зазначила, що призовна кампанія у 2022 році продовжуватиметься починаючи з квітня, після чого у жовтні. За її словами, винятком стануть ті, хто здобуває вищу освіту, як було й до цього. Вікторія Панченко пояснила, що в указі президента йдеться про те, що грошове забезпечення для військових буде підвищено.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Востаннє подібні підвищення відбувалися три роки тому. Звичайно, ціни встигли зрости, а зарплати військових залишалися на колишньому рівні. Тому, безперечно, це потрібно міняти. Особливо враховуючи той факт, що в країні йде війна, і ці люди щодня наражаються на небезпеку», - додала Вікторія Панченко.

Як повідомляє Знай.ua, Резніков прокоментував ймовірність запровадження в країні воєнного стану.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига прокоментував наказ про постановку жінок певних професій на військовий облік.