Про це він розповів на своєму каналі «Толчок».

На думку Олексія Толкачова, вперше з 2014 року українці зберігають у цьому контексті відносний спокій порівняно з нашими партнерами із Заходу. Він зазначив, що у 2014 році саме Україна кричала про допомогу Заходу, який висловлював глибоке занепокоєння. За його словами, у 2022 році все навпаки: Захід кричить про загрозу вторгнення та вивозить послів з України, а українці глибоко стурбовані та обговорюють результати відбору на Євробачення. Водночас футуролог вважає, що війна з Росією все одно неминуча.

«У довгостроковій перспективі зіткнення України та Росії не уникнути. Оскільки Україна потрібна Кремлю як паливо для власної величі та відтворення СРСР. Це марення Путіна - стати великим збирачем земель, відтворити СРСР, крах якого він бачив для себе найбільшою історичною та геополітичною катастрофою 20 століття. Тому Путін так чи інакше разом з росіянами намагатимуться захопити Україну», - заявив Олексій Толкачов.

Українці ж, каже футуролог, хочуть залишатися незалежними, розвиватися в європейському напрямі, відчувати свободу і жити в набагато демократичнішому суспільстві, ніж це є в Росії. Він наголосив, що інтереси Росії та України не сумісні.

«Наразі Захід кричить про те, що Росія готується до повномасштабного вторгнення. Українці, за даними нашої розвідки, з одного боку, дивилися, що недостатньо у росіян військ, щоб захопити всю Україну. З іншого боку, українці це вже не 2014 рік, коли ми були розгублені. Ми маємо армію, Захід нам допоміг озброєннями і в принципі Україна готова зустрічати несподіваних гостей», - вважає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Футуролог упевнений, що зараз, коли Захід максимально мобілізований, а Україна готова захищатися, Путін не розпочинатиме повномасштабне вторгнення. Але, на його думку, цього не можна виключати надалі.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига пояснив, що військове вторгнення – це погана стратегія захоплення України.

Також Знай.ua повідомляв, що Чаплига прокоментував можливість російського вторгнення в Україну.