Про це він розповів у програмі Андрія Вігірінського «Легіст».

Передусім гість програми підкреслює, що зараз він говорить не про те, хто нападе на територію України, а про запровадження особливого правового режиму, воєнного стану. «Фактично війна йде вже давно, але зараз передбачається оформити юридично», - пояснює він.

За словами Геннадія Дубова, введення воєнного стану дозволяє запроваджувати військові адміністрації, які мають військові повноваження та можуть регулювати життя цивільного населення. «До того ж воно передбачає обмеження низки прав і свобод людини. Можлива і комендантська година, і трудовий обов'язок, і примусова реквізиція окремих видів майна», - розповідає експерт.

З іншого боку, зауважує він, ще з 2014 року в Україні й так діють певні із цих положень. «Військово-цивільні адміністрації на прифронтових територіях існують уже давно. А короткостроковий воєнний стан на обмеженій території вже був», - нагадує Геннадій Дубов.

Тим не менш, зауважує гість програми, на все це були радше політичні причини, а не юридичні та воєнні. А сьогодні, міркує він, безстроковий воєнний стан міг би допомогти вирішити питання із виконанням Мінських домовленостей.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, глава Міноборони розповів, до чого готуватися громадянам.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні запровадять військову поліцію і оборонний бюлетень.