Його слова прозвучали у програмі «Мотив Подорожнього».

«За останні два тижні у Києві спостерігається справжній бум візитів іноземних лідерів. Макрон став за рахунком чи шостим, чи сьомим. Звичайно, Макрон використовує українську кризу у своїх інтересах, адже у квітні у нього вибори. А рейтинги у Макрона зараз середні, мабуть, навіть нижчі за середні. Йому потрібно висунути виборцям якісь успіхи – наприклад, показати себе в Україні миротворцем. Але в нас нещодавно вже був миротворець – Ердоган, а до нього були й Борис Джонсон, і Матеуш Моравецький… Особисто мені цей політичний туризм нагадує політичний піар», - каже Валентин Стефанович.

Він зазначає, що зараз Україна перебуває у тренді, і на ній політики можуть заробити очки.

«Я не думаю, що Макрон міг привезти для України «чорну мітку». Швидше за все, він просто порушив ті ж самі питання, які порушувалися і до нього, наприклад, поступове виконання Мінських угод – те, на чому наполягає Путін. Але однозначного рішення щодо України точно не було ухвалено. Путін висуває вимоги стратегічного характеру, а для Макрона зараз важливою є маленька тактична перемога», - вважає Валентин Стефанович.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Київ відвідав німецький канцлер Олаф Шольц.

Також Знай.ua повідомляв про переговори Зеленського зі спікером Європарламенту Шарлем Мішелем.